ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ FORUM: ΣTΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, 18-30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - LIVE ΣΤΗΝ ITNNEWS

Λόγω ανασχηματισμού κυβέρνησης και πολλών αιτήσεων για συμμετοχή από φορείς και επαγγελματίες, το Φόρουμ μεταφέρετε 18 έως 30 Ιανουαρίου.

Mact Media Group μετά της δυο σημαντικές ενότητες που άνοιξε, πρώτα με τον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό και δεύτερο με τους χειμερινούς προορισμούς και τον ορεινό όγκο και την τεράστια απήχηση που υπήρχε και υπάρχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξεκινάει μια τρίτη σοβαρή ενότητα την αναγκαιότητα σύνδεσης της παραγωγικής βάσης της χώρας (βιομηχανία – βιοτεχνία – αγροτοδιατροφή) με τον Τουρισμό.

Η σύνδεση της παραγωγικής βάσης της χώρας (βιομηχανία – βιοτεχνία – αγροτοδιατροφή) με τον Τουρισμό μπορεί να μετατρέψει την «κρίση» σε «ευκαιρία» ιδιαίτερα μετά την πανδημία  για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα μπορεί να στηρίξει την περιφερειακή ανάπτυξη και την απασχόληση, μέσα από την λογική της έξυπνης εξειδίκευσης σε συνθήκες αειφορίας (ευφυής αξιοποίηση των πόρων), της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και των παραγομένων προϊόντων και τέλος, της καινοτομίας, επιτυγχάνοντας σημαντικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Τα παραπάνω επιβάλλουν την σταδιακή αλλαγή του τουριστικού προτύπου της χώρας και τη μετεξέλιξή του σε ένα σύγχρονο συνδυαστικό μοντέλο που θα αξιοποιεί της σύγχρονες μορφές επιχειρηματικής λειτουργίας, μέσω της δημιουργίας αλυσίδων αξίας, δικτυώσεων και άλλων συνεργατικών σχημάτων των τουριστικών και των παραγωγικών επιχειρήσεων πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, επιτυγχάνοντας να βελτιώσει τις οικονομικές επιδόσεις με αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας, την εξωστρέφεια, την απασχόληση και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Πρόθεση μας είναι να ξεκινήσουμε την συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενα υπουργεία, φορείς και από τους τέσσερις κλάδους, συμβάλλοντας με τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και καλές πρακτικές στο άνοιγμα υλοποιήσεις αυτού του σχεδιασμού σε πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα ο στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά σε αυτή την συζήτηση όλους αυτούς που εμπλέκονται.

Λεπτομέρειες και για το συνολικό πρόγραμμα άμεσα θα σας το κοινοποιήσουμε για κάθε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε.

Τηλ. 2110129575
Email: info@mact.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment